Uitleg Google Webmaster Tools

Op verzoek een artikel waarin ik ga uitleggen hoe je de Google Webmaster Tools moet plaatsen op je website, hoe je de Google Webmaster Tools moet gebruiken en waarom dit programma je kan ondersteunen met online geld verdienen.

Wat is de Google Webmaster Tools?

De Google Webmaster Tools is een gratis programma van Google waarmee websitebeheerders bepaalde gegevens en statistieken over hun website kunnen bijhouden welke ik later in dit artikel zal toelichten. Tevens kun je ongeveer zien hoe Google jouw website ziet, en dus beoordeeld. En kan dit programma je perfect ondersteunen met online geld verdienen.

Hoe moet je de Google Webmaster Tools op je website zetten?

Als allereerst heb je om gebruik te maken van dit programma van Google een Google-account nodig. Dit is net zo simpel als een Hotmail-account maken, dus hier zal ik verder niet over uitwijden. Nadat je dus een Google-account hebt aangemaakt kun je van de Webmaster Tools gebruik gaan maken.

Als eerst ga je naar het adres van de Google Webmaster Tools, en log je in met je gegevens. Nu kom je op het scherm waar je je websites kunt toevoegen, dit doe je uiteraard met de knop “een site toevoegen“. Nadat je het adres van je website hebt ingevuld zal Google vragen of je je site kan verifiëren zodat Google zeker weet dat jij de rechtmatige eigenaar van de website bent.

Dit verifiëren kun je op een aantal manieren doen, en ik leg hier de meest makkelijke uit:

1- Je kunt hem aan je Google Analytics-account koppelen, dit spreekt eigenlijk voor zich. En als je Analytics aan je site hebt kunnen koppelen dan lukt dit ook wel.

2- Door het HTML-bestand dat Google je geeft te downloaden, en deze dan via je FTP-programma(Filezilla), of gewoon met de “File manager” die je webhost je aanbiedt naar de “root” van je website te uploaden (dus waar al je files van je website staan). Als je dit HTML-bestand hebt ge-upload dan kun je controleren of je het goed heb gedaan door op de link bij punt “3″ (controleer) op de Webmaster Tools website te klikken. Als het goed is zie je dan dat je op je webadres uitkomt, en zie je de code van het bestand dat je van Google hebt gekregen. En daarna klik je op punt “4″ Controleren“.

3- De laatste manier die ik behandel is door middel van een “Metatag“. Dit doe je door eerst op het kopje “Alternatieve methoden” te klikken, en daarna op “Metatag aan de startpagina van uw site toevoegen“. Nu verschijnt er een Metatag op de pagina. Je kopieërt deze Metatag en plakt deze tussen <head> en </head> op je homepage. (Dit kan ook op een Jouwweb website). Nadat je dit hebt gedaan druk je op “Controleren” op de Google Webmaster Tools website.

Functies van de Google webmaster Tools.

Ik zal hier in het kort de belangrijkste functies uitleggen, en hoe deze gegevens je kunnen ondersteunen met online geld verdienen.

1-Zoekwoorden: Deze functie laat je door de ogen van Google kijken en laat je zien welke woorden Google het meest interessant vindt op jouw website.

2-Zoekopdrachten: Hier kun je zien met welke zoekopdrachten (keywords) bezoekers jouw website hebben gevonden. Maar niet alleen de zoekopdrachten worden weergegeven, maar ook hoe vaak je wordt gevonden met een zoekopdracht en de positie van je site in de zoekresultaten, en zo zie je dus precies of je stijgt of daalt.

3-Links naar jouw site: Deze functie laat zien op welke websites Google een link naar jouw website heeft gevonden.

4-Sitemap.xml: Hier geeft Google u de mogelijkheid om een sitemap te uploaden. Dit is erg handig om uw nieuwe pagina’s snel bekend te maken bij Google.

5-: HTML-suggesties: In deze functie ondersteund Google je met HTML-advies. Zo geeft Google bijvoorbeeld advies als er iets niet helemaal goed is met je “Title tags”, en zo ben je hier dus snel van op de hoogte gesteld en kun je snel actie ondernemen.

Webmaster Tools gebruiken om uw online verdiensten een boost te geven.

Je kunt deze gegevens natuurlijk leuk af en toe bekijken en er verder niets mee doen, maar je kunt er ook mee aan de slag om je online verdiensten op te krikken.

Neem bijvoorbeeld de functie met zoekwoorden die Google het meest interessant vindt op jouw website. Misschien zie je hier liever andere woorden in terug komen. Dan kun je dus met je teksten gaan experimenteren waardoor jouw nieuw opgegeven woorden dus relevanter worden voor Google, en u daardoor dus mogelijk meer geld gaat verdienen omdat je op andere keywords gevonden wordt.

Of je kijkt naar de functie met zoekopdrachten, en ziet dat een bepaalde zoekopdracht die zeer relevant is redelijk scoort in de zoekresultaten, maar nog niet op de eerste pagina staat. Dan kun je dus ook hier weer gaan uitproberen om door kleine aanpassingen in je omschrijving en tekst hoger in de zoekresultaten te komen, en dus weer meer geld gaat verdienen.

Conclusie.

De Google webmaster Tools is dus een erg mooi programma waaruit je veel informatie kunt halen over hoe Google jouw website ziet. En kan het je perfect ondersteunen met online geld verdienen.