Marketing Tactieken review

Laatst ben ik weer benaderd door een internet marketeer met de vraag om een review te schrijven over zijn product. Deze keer was het Nigel Hooijmans, met de geld verdienen cursus “Marketing Tactieken“. Natuurlijk was ik bereid dit te doen, dus mijn mening over deze cursus kun je hier lezen.

Wie is Nigel Hooijmans?
Wanneer je een beetje via Google gaat zoeken op Nigel, zul je eigenlijk niets anders vinden dan wat reacties op blogs en forum en social media accounts. Ook zijn persoonlijke website bestaat uit niet meer dan een squeeze page. Hieruit kun je concluderen dat Nigel tot nu eigenlijk alleen maar achter de schermen bezig is geweest tot nu toe dan.

Dat we op dit moment nog niet veel kunnen vinden over Nigel is op zich niet erg natuurlijk, maar je wilt natuurlijk wel weten of deze jongen betrouwbaar is. Wel, ik kan je in ieder geval zeggen dat Nigel eerlijk en oprecht is, en zich ook niet schuil houdt achter aliassen of iets dergelijks.

Wat houdt Marketing Tactieken in?
Bij deze cursus moet je de marketing in de ruimste zin van het woord nemen. Nigel beperkt het namelijk niet alleen tot het online gedeelte, maar laat je ook zien hoe je jouw online verdiensten ook offline kunt promoten. Deze verdiensten worden voornamelijk gegenereerd uit de verkoop van affiliate offers.

Aan zelf promotie ontbreekt het ook niet in de cursus, aangezien Nigel je graag geld wil laten verdienen door middel van het promoten van zijn cursus. Daar is op zich niets mis mee uiteraard, maar persoonlijk had ik het beter gevonden als affiliate marketing vanuit een wat breder perspectief werd gebracht.

De cursus bestaat op het moment van schrijven uit ongeveer 23 video’s waarin Nigel je uitlegt hoe je geld kunt verdienen op het internet. De cursus zal met de tijd steeds verder uitgebreid worden, zodat je continu nieuwe informatie kunt verwachten.

De trainings modules:
Affiliate Marketing:
Deze module bestaat uit 13 video’s, en daarin legt Nigel uit wat affiliate marketing is, en hoe je dit op een aantal manieren zowel online als off line kunt toepassen. Ik moet zeggen dat er zeker een aantal creatieve manieren bij zitten, maar of al deze manieren een maximaal effect zullen hebben, dat durf ik je niet te zeggen.

Met name twijfel ik over een aantal off line manieren die er worden uitgelegd, maar ik heb zelf geen ervaring met deze manier van het promoten van affiliate producten, dus daarover kan ik geen oordeel geven. Zoals ik al aan het begin van deze review vermelde legt Nigel met name uit hoe je dit kunt toepassen door middel van het promoten van zijn cursus. Maar deze technieken kun je uiteraard met iedere willekeurig product toepassen (Verdienmodel bijvoorbeeld 😉 ).

Wat ik wel mis in deze uitgebreide module is affiliate marketing via een website of blog. Maar ik denk dat ook deze manier snel toegevoegd zal worden aan de module.

Advanced Marketing:
Deze module bestaat uit 11 video’s, en vind ik persoonlijk interessanter dan de eerste module, ik ben er van overtuigd dat je hier (mits goed toegepast) meer geld mee kunt verdienen. Wat Nigel je in deze module gaat leren is alles over: Media buys, CPA (cost per action) en PPV (pay per view).

Kort gezegd houdt dit in hoe je een succesvolle lead campagne (een lead is dat een bezoeker zijn of haar naam en emailadres achter laat op een pagina) of affiliate offer op moet zetten waarbij dus de ROI (return on investment) hoger is dan wat jij betaald hebt aan advertentie kosten.

Ik moet zeggen dat Nigel je dit heel goed en rustig in begrijpelijke taal uitlegt zodat het je direct duidelijk is. Maar ook hier geldt weer dat je ook andere affiliate offers kunt promoten dan de cursus Marketing Tactieken.

Als kanttekening wil ik nog wel meegeven dat het uitkiezen van een product dat je wilt promoten iets beter had gekund. Nigel kijkt nu namelijk alleen maar naar de meest populaire producten, echter is het wel belangrijk dat je je offer aanpast aan de doelgroep.

Want stel ik ga een cursus over breien aanbieden omdat deze veel verkocht wordt, dan moet ik natuurlijk niet deze cursus gaan aanbieden op sites waar mensen voornamelijk man zijn, en voor het grootste gedeelte meer van gadgets houden.

Tevens zat er 1 video tussen die ik persoonlijk niet helemaal in deze module vond passen, namelijk die over het opzetten van een Facebook page, maar zie dat maar als een extraatje van Nigel.

Product Ownership:
Deze module is voor de “long run”, en is voor diegene die echt serieus bezig is om een eigen online business op te bouwen. Ik zeg je er alvast bij dat het opbouwen van je business en imago op internet niet “over night” gebeurt. Dit kost gewoon tijd en energie, en dit is ook exact wat Nigel je ook vertelt. Maar goed, dit gezegd hebbende is het tijd om je te vertellen waar deze module, die op het moment van schrijven uit 7 video’s bestaat inhoudt.

Je gaat dus leren hoe jij je eigen online business moet gaan opzetten, en daarbij moet je denken aan het opzetten van een website tot het maken van e-books. Nigel geeft je een zeer duidelijk stappenplan wat je moet gaan door lopen, zodat je exact weet wat je gaat opzetten, en op welke momenten je wat moet doen.

Ook geeft hij je een mooi stappenplan wat je kunt toepassen op het schrijven van je eigen e-book. Klein tipje van mijn kant, ben je nou te lui om een e-book te schrijven, of vind je dit te moeilijk? Koop dan gewoon een Amerikaans PLR e-book van een paar dollars, en laat dat voor 50 tot 75 euro vertalen. Dan heb je ook je eigen product.

Zoals gezegd is deze module nog niet helemaal af, dus ook hiervoor kun je nog meerdere trainingsvideo’s verwachten. Denk hierbij aan: hoe je aan bezoekers komt, hoe je een maillijst moet gaan opbouwen met prospects en nog veel meer.

Bonus:
De bonus module van Marketing Tactieken bestaat op dit moment uit 3 onderdelen. Als eerste krijg je toegang dat de exclusieve Facebookgroep van Nigel, en hierin kun je dus terecht met je vragen en kun je “sparren” met mede cursisten over bepaalde technieken.

Daarnaast bestaat de module uit 2 bonus video’s, en daarin legt Nigel je de basis uit over het installeren van WordPress via Hostgator, en leert hij je de basics over WordPress, zodat je direct aan de slag kunt met je eigen WordPress blog.

Conclusie
Nigel heeft erg zijn best gedaan om een zo compleet mogelijke cursus aan je aan te bieden (die dus nog verder wordt uitgebreid), echter is het wel jammer dat de video’s niet van HD kwaliteit zijn waardoor het soms even wat lastig is om te zien wat er op het scherm gebeurt. Maar de uitleg van Nigel maakt dit zeker goed, aangezien hij alles rustig en in begrijpbare taal aan je uitlegt.

Op sommige punten had Nigel naar mijn idee wel net even wat dieper in mogen gaan op de stof, maar misschien dat hij dat in latere modules gaat doen om het voor beginners zo toegankelijk mogelijk te houden. Er komt namelijk een hoop info op je af als je met de cursus begint en je hebt nog nooit iets met deze materie gedaan.

Wat ook opvalt is dat zijn technieken erg veel weg hebben van de manieren van Casper Camps en een vleugje JP. Waarschijnlijk heeft Nigel deze 2 marketeers als voorbeeld genomen en bestudeerd. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, want Casper en JP hebben allebei bewezen dat zij doorgewinterde marketeers zijn, en dat hun technieken werken.

De cursus Marketing Tactieken is geschikt voor mensen die op verschillende manieren geld willen leren verdienen, en daarbij voegt Nigel de online en off line wereld samen met verschillende creatieve manieren. De cursus is zeker geen “get rich quick” formule, al zitten er wel technieken in waarmee je op dezelfde dag nog geld kunt verdienen.