Hoe word je snel geïndexeerd door Google?

Google is zoals iedereen weet de meest gebruikte zoekmachine van Nederland (en de rest van de wereld). Het is zelfs een werkwoord geworden, want wanneer iemand iets op internet wil opzoeken gebruikt hij of zij altijd de tekst: “Ik ga het wel even Googleën”. Voor websitebeheerders is het dus enorm belangrijk om hoog in de zoekresultaten te komen, omdat Google nou eenmaal voor de meeste bezoekers zorgt voor je website.

In dit artikel leg ik je uit hoe je je website snel geïndexeerd krijgt, en ook snel in de zoekresultaten van Google te zien krijgt.

Hoe vindt Google mijn website?

Google crawled elke dag het hele internet af opzoek naar nieuwe websites en content om zijn zoekresultaten zo up to date mogelijk te houden. Dus wanneer u uw website ook gevonden wilt laten worden door deze zoekmachine heeft u een aantal opties welke ik hier voor u zal uitleggen.

optie 1: zelf uw website aanmelden bij Google.

Wanneer u uw website klaar heeft om online te gaan, en hij is gereed om geld te verdienen, dan gaat u naar deze website van Google, en u vult daar uw webadres in. Google is nu op de hoogte gesteld van uw website en zal deze nu gaan indexeren.

Deze optie is misschien wel de meest makkelijke en meest snelle manier om uit te voeren, maar ook de minst effectieve manier. Ik kan u uit eigen ervaring vertellen dat het op deze manier zeker 1 a 2 weken kan duren voordat u uw website ergens op pagina 30 van de zoekresultaten ziet binnen komen. Blijkbaar zijn websites die op deze manier worden aangebracht niet echt interessant voor deze zoekmachine om ze snel te crawlen en te indexeren. Dus ook zeker niet aan te raden.

Optie 2: gevonden worden op “Whoiswebsites”.

Ik zal eerst even uitleggen wat dit voor websites zijn, en waarom het handig is om uw website via deze weg bekend te maken. Bij deze zogenaamde “Whoiswebsites” kun je gegevens van domeinnamen en websites navragen, zo kunt u in veel gevallen de eigenaar achterhalen, waar de website wordt gehost en nog een aantal andere gegevens. Maar waarom is het nou handig om hier uw website aan te melden? Ten eerste is het zo dat Google meerdere malen per uur bij dit soort websites langs komt omdat er heel veel nieuwe content binnen komt. Dus wanneer Google weer nieuwe content komt ophalen dan komt deze zoekmachine dus ook uw website tegen, en meestal begint hij dan meteen met crawlen. en ik garandeer dat uw website binnen 2 dagen zeker ergens in de zoekresultaten staat. hieronder vindt u een lijst met “Whoiswebsites”.

1- http://www.websiteoutlook.com

2- http://www.statbrain.com

3- http://www.builtwith.com

4- http://snapshot.compete.com

5- http://www.aboutus.org

6- http://www.quantcast.com

7- http://www.cubestat.com

8- http://whois.tools4noobs.com

9- http://www.websitegegevens.nl

10- http://www.alexa.com

Optie 3: Geïndexeerd worden met een artikel/nieuwsbericht.

Deze laatste optie is de meest effectieve manier van snel geïndexeerd worden, maar is helaas niet voor iedere website geschikt. Wat u doet is namelijk een klein (nieuws) artikel plaatsen op Nujij.nl. Ik kan u uit eigen ervaring vertellen dat u hiermee binnen enkele uren in de zoekresultaten zult verschijnen. Maar zoals ik al zei is deze manier niet geschikt voor iedere website. Het moet namelijk wel enige nieuwswaarde hebben, en zeker geen spam bevatten.

Dus wanneer u snel geïndexeerd wilt worden dan raad ik u in ieder geval optie 2, en eventueel optie 3 aan. U zult hier zeker meer voordeel uithalen dan dat u uw website gewoon aanmeld bij Google.