Fotocamera aanschaffen met lening, hoe doe je dat?

Fotocamera aanschaffen met lening

Vandaag de dag fotograferen we alles. Onze mobiele telefoons zijn vaak uitgerust met uitstekende camera’s waarmee je selfies kunt maken of je eten in een restaurant mee op de foto kunt zetten. Voor iemand die van fotografie houdt zijn deze camera’s echter vaak niet voldoende. Een fotograaf maakt foto’s, bedenkt composities, vindt interessante situaties en onderwerpen en bewerkt de foto achteraf om er zo een kunstwerk van te maken. Als jij ook graag fotografeert en meer met deze hobby wilt doen, dan heb je een goede camera nodig. En als je hier geen budget voor hebt, kun je altijd een lening aanvragen. Je hebt dan verschillende mogelijkheden.

Een camera kopen op afbetaling

Heb je een mooie camera gevonden, maar heb je het geld niet direct tot je beschikking? Dan kun je bij de meeste grote speciaalzaken ook gewoon een camera op afbetaling kopen. Je gaat dan naar de winkel of je bezoekt de website van de verkoper en je gaat een financiële verplichting aan. Uiteraard betaal je dan wel altijd een bepaald rentebedrag en deze zijn per leverancier verschillend. Hoe korter de duur van de overeenkomst, hoe minder je extra betaalt. Dit is dus iets waar je goed rekening mee houdt, voordat je een camera aanschaft. Let dan direct ook op of het mogelijk is om een keer extra af te lossen of alles eerder af te lossen. Dit kan financieel in je voordeel werken. Al met al is een camera kopen op afbetaling dus een verplichting, maar een ideale manier om toch te kunnen fotograferen ook als je het aanschafbedrag niet hebt.

Een klein bedrag lenen

Een andere optie die je hebt is om een klein bedrag te lenen. Dit kun je doen via een persoonlijke lening, maar je kunt bijvoorbeeld ook een doorlopend krediet overwegen of een creditcard aanschaffen.

  • Persoonlijke lening: het afsluiten van een persoonlijke kleine lening is eigenlijk financieel vaak het minst voordelig. De rentepercentages zijn hoog en je hebt dan schulden. Als je deze optie overweegt controleer dan altijd de kleine letters en voorwaarden. Het is niet de bedoeling dat je in de problemen komt.
  • Doorlopend krediet: een doorlopend krediet spreek je af met je bank. Ze geven je dan de mogelijkheid tot een bepaald bedrag rood te staan. Uiteraard betaal je dan wel rente, maar je kunt het afbetalen in je eigen tijd. Wanneer je niet meer rood staat sluit je het krediet simpelweg af of laat je het staan voor noodgevallen.
  • Creditcard: de laatste optie die je hebt bij een bank is uiteraard het aanschaffen van een creditcard. Ook hier komen vaak hoge extra kosten bij kijken. Ga op zoek naar een goede deal en verzeker je ook hier ervan dat je financieel de beste beslissing maakt.

Geld lenen van vrienden of familie

In sommige gevallen willen je vrienden en/of familieleden je misschien uit de brand helpen. Als je bij hen leent heb je het voordeel dat er geen rente wordt gevraagd en dat je exact voor de camera betaalt wat hij waard is. Een bijkomend probleem is dan dat je in de schulden komt te staan bij iemand die je lief is, en dat is misschien geen gezonde situatie.