“Copywriting, Een Gave Of Door Iedereen Te Leren?”

Copywriting, een veel onderschat iets. Een gedachte die veel mensen hebben is “Een stukje tekst schrijven, dat kan toch iedereen?“. Helaas gaat deze gedachte niet op. Natuurlijk kunnen we allemaal een tekst op papier of blog plaatsen, en natuurlijk kunnen we lezers informatie geven waar ze naar op zoek zijn. Maar zeg eens eerlijk, is jouw tekst boeiend, spannend of leuk genoeg om te lezen?

Copywriting is werkelijk een vak apart, en één van mijn favoriete copywriters is toch wel Ramses van de Werf. Wat hij kan neerzetten op papier is zoals de titel van zijn cursus al zegt “Magic“, hij heeft dus de gave om mensen met zijn teksten te boeien en hun vertrouwen te winnen waardoor zij dus overgaan tot de aankoop van een product.

De laatste weken ben ik dan ook druk bezig geweest met zijn copywriting cursus “Tekst Magic“. En ik moet je eerlijk bekennen dat ik razend enthousiast ben over deze copywriting cursus.

Niet dat ik na het volgen van deze cursus ineens een geweldige copywriter ben geworden, nee, dat niet, maar ik kan nu wel betere en verleidelijkere teksten schrijven als dat ik voorheen deed. En dat is goed te merken aan het aantal pageviews en aantal verkopen.

Dus om even terug te komen op de stelling in de headline van dit bericht: “Copywriting, Een Gave Of Door Iedereen Te Leren?“, kunnen we concluderen dat dit moeilijke vak in zekere zin wel degelijk aan te leren is. Hieronder vind je de review van de copywriting cursus “Tekst Magic”.

Review “Tekst Magic

Zoals ik al eerder heb gezegd is copywriting een vak apart, dus wanneer je je blog succesvol wil maken zul je jouw bezoekers dus iedere keer weer moeten kunnen boeien

En hoe je dat moet doen leer je in de cursus “Tekst Magic”. Ramses neemt je in deze cursus mee in de wereld van het copywriten, en leert je werkelijk alle fijne kneepjes van het vak.

Wat kun je van de cursus verwachten?

De cursus “Text Magic” bestaat uit 3 (+ 1 bonus) verschillende onderdelen, en wel:

  •  Headline Magic, dit e-book bestaat uit maarliefts 17 pagina’s waarin Ramses je leert hoe ook jij een headline kunt schrijven die zichzelf verkoopt.
  • Tekst Magic,in dit 33 pagina’s tellende e-book leert je Ramses hoe ook jij ”Magische teksten”kunt schrijven
  • Lijst met “Trigger woorden”, deze magische woorden activeren jouw bezoeker letterlijk tot een daad over te gaan.
  • Gratis rapport, Schrijf een tekst en laat hem keuren door de meester zelf.

Wat je van deze copywriting cursus kunt verwachten is dat je leert hoe jij sterke “Headlines” moet gaan schrijven die jouw doelgroep gewoon niet kan negeren. Ramses zal je leren hoe jouw headline als een magneet de mensen naar jouw blog of website toe trekt. Een krachtige headline zorgt er namelijk voor dat mensen op jouw linkje klikken in de zoekresultaten, en niet op die van je concurrent.

Ramses geeft een heel mooi voorbeeld over het schrijven van een verpletterende headline aan de hand van een “snelstrijkijzer”. Dit doet hij werkelijk geniaal, en dankzij dit voorbeeld snap je waarom Ramses meer geld verdient op internet als iemand anders.

Ook behandelt hij het maken en opzetten van de ideale “Sales page” (verkooppagina). Dus wat de beste indeling is van de sales page, wat er in moet komen te staan en hoe je mensen moet verleiden tot een aankoop, inschrijving of wat dan ook. Als je deze trucs die Ramses je geeft gaat gebruiken weet ik zeker dat je meer geld zult gaan verdienen met je website of blog.

Je leert in deze cursus ook hoe je dankzij “Magische Trigger Woorden” jouw online verdiensten kunt verhogen. De woorden die Ramses je leert te gebruiken in je teksten zullen werkelijk jouw bezoekers doen stimuleren om tot een bepaalde daad over te gaan, en die daad kan natuurlijk alles zijn, bijvoorbeeld: een emailadres achrterlaten, jouw eigen product kopen, of via jouw affiliate link iets kopen.

Conclusie “Tekst Magic”

Deze copywriting cursus is echt een “must have” voor iedereen die moeite heeft om goede teksten te schrijven, of zijn teksten wil verbeteren en zijn inkomsten wil zien stijgen. Ik ben dan ook zeer te spreken over deze cursus, en kan hem je dan ook zeker aanbevelen.

De prijs is misschien wel wat aan de hoge kant, maar wanneer je merkt dat jouw teksten beter worden na verloop van tijd, dan wordt dit uiteindelijk beloond in meer verkopen en pageviews.