Camera voor vloggers

Al maanden ben ik op zoek naar de perfecte camera voor bloggers en vloggers  om mijn blogs mee te fotograferen en mijn vlogs te filmen, professionaliseren betekent ook investeren. Wat ik heb gekocht en waarom, lees je hier.

Een pas op de plaats maken en kijken of je apparatuur nog naar behoefte werkt of dat het tijd is voor een upgrade…is iets wat je als zelfstandig ondernemer altijd in de gaten moet houden. Ik fotografeerde helemaal in het begin steeds met mijn I phone (wat er korrelig uit zag) en met een geleende Canon Powershot. Handig hoor zo’n Powershot, vooral voor foodblogs en producten, omdat hij lekker kan inzoomen en toch professioneel fotografeert.

Maar dan wil je een stap verder. Ik wil aan de slag met mijn vlogs, meer producties gaan fotograferen en altijd alles kunnen oppakken. Het voelt zo vrij om alles in eigen hand te hebben: Het contact met klanten, het bedenken van eigen concepten, het stylen en shoppen, de teksten, het modellen en dus de fotografie en het filmen.

De camera die ik heb gekozen is geschikt voor fotografie en film. Ik koos voor de Canon 70D, waarmee ik prima aan de slag kan in mijn studiootje. Zo vet.

Waarom ik voor de camera koos heeft te maken met een aantal technische features. Het filmen en fotograferen was de belangrijkste reden. Het feit dat hij niet te zwaar is een andere. Een lekkere boogcamera dus met een schermpje wat je kan omdraaien, zodat je jezelf kunt zien wanneer je fotografeert. Je kunt hem aansluiten op een afstandsbediening en de zelfontspanner is ook top. Ook werkt hij goed samen met mijn flitsers. Da’s echt zo cool… (haha, is heel normaal hoor voor camera’s, alleen als je zoals ik een tijd met een I phone hebt gefotografeerd en geen professionele fotograaf bent, kom je als kind in een snoepwinkel:) Met wat flitslampen en een camera als dit, is je werk meteen geupgrade.

Ik heb trouwens de 18-135 mm lens erbij.