Alle informatie rondom de PCR test Hengelo

De PCR test in Hengelo is de bekendste test om je te laten testen op het coronavirus. Het is een test die door de GGD direct uitgerold is zodra het coronavirus in het land kwam en daarna veelvuldig ingezet. Er zijn echter veel meer testlocaties in jouw omgeving te vinden. Zonder klachten moet je jezelf immers ook soms laten testen en dit kan alleen maar als je niet naar de GGD gaat kijken. Denk daarbij aan de documenten die je nodig hebt om te kunnen reizen of even de grens over te kunnen. In dit geval moet je dus verder gaan kijken.

De PCR test in Hengelo in de buurt

Als je de PCR test in Hengelo uit gaat voeren is het goed om eerst in jouw omgeving te bekijken welke opties je hebt. Deze opties zijn altijd bij jou in de buurt, dus je hoeft niet het halve land door te rijden. Zodra je de afspraak in gaat plannen en jouw woonadres ingevuld hebt, krijg je automatisch een locatie toegewezen. Dit is de locatie die het dichtstbij is. Ook kun je dan gaan kijken welke data en tijdstippen er nog beschikbaar zijn. De keuze kun je zelf maken.

De mail goed doorlezen

In de bevestigingsmail die je hebt gekregen, staat alles nogmaals samengevat. Hier staan ook enkele richtlijnen in waar je je aan moet gaan houden. Dit zijn de meest algemene richtlijnen, maar ook een aantal extra. Dit verschilt per locatie. Wat ook verschilt zijn de kosten. Je kunt een coronatest alleen tegen betaling uit laten voeren. Indien je aangegeven hebt dat je documenten nodig hebt voor het reizen, ga je hier extra voor betalen.

De instructies opvolgen

Op de dag van de PCR test Hengelo ga je naar de locatie toe en volg je de instructies op. Een zorgverlener haalt dan de monsters uit jouw neus en keel en je kunt weer naar huis. Het is belangrijk dat je in thuisisolatie de resultaten af gaat wachten. Houd dan wel rekening met beide scenario’s, zodat je ook op tijd met jouw quarantaine gaat beginnen.